Krokante groene asperges

Krokante groene asperges

Smulweb imageSmulweb

Maak van groene asperges een feestje met dit krokante recept. Asperges met een vel filodeeg, samen uit de oven. Niet vergeten om wat van de supersaus van tomaten, champignons, lente-ui, dragon, peper en zout ernaast te scheppen. Klaar om meteen te proeven!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Krokante groene asperges op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de asperges 1 minuut. Schep de asperges uit de pan en laat op een bord afkoelen.
  3. Maak ondertussen de saus: snij de tomaten in blokjes en de champignons en lente-uien in kleine stukjes. Laat de boter zachtjes smelten en voeg de tomaten toe. Breng op smaak met dragon, peper en zout. Voeg na 5 minuten de champignons toe en laat nog 5 minuten stoven. Voeg de lente-uien toe.
  4. Snij een vel filodeeg doormidden en rol de asperges (niet te veel) erin. Zorg dat kop en uiteinde eruit steken. Leg de asperges op een ingevette bakplaat, bestrijk met olijfolie en maal er peper en zout over. Bak ongeveer 10 minuten in de oven.
  5. Verdeel de asperges over de borden en schep de saus ernaast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Groene asperges