Linzenvlaai

Linzenvlaai

Smulweb imageSmulweb

Deze Linzenvlaai is een echte verwennerij. Met een vulling van abrikozenpulp, zwarte pruimen of kersen zonder pit wordt deze vlaai extra lekker. Met dit recept van Jumbo bereid je stapsgewijs een overheerlijke Linzenvlaai.

45 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Linzenvlaai op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng boter met suiker. Voeg hierbij kleine hoeveelheden vocht en de eieren toe. Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe. Meng alles goed, maar kruimel het niet te droog.
  3. Laat het deeg even opstijven.
  4. Gebruik 2 x 450 gram deeg voor de bodems en gebruik de rest voor de reepjes.
  5. Kies vervolgens abrikozenpulp, zwarte pruimen of kersen zonder pit als vulling.
  6. Plaats de vlaai in het midden van de oven en bak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Pruimen Kersen