- 100 ml Sinaasappelsap
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Appel-kruimel-plaattaart met custard en vleugje sinaasappel op tafel.
- Mix 250 gram bloem, 100 gram suiker en 190 gram boter door elkaar. Maak er met de handen een kruimelig deeg van en zet koud weg.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in schijfjes. Besprenkel met citroensap.
- Mix 200 gram boter en 175 gram suiker tot een crème. Roer de eieren één voor één door de crème. Roer 250 gram bloem, custardpoeder of puddingpoeder met het bakpoeder door elkaar. Mix dit afwisselend met het sinaasappelsap door het deeg.
- Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Strijk het deeg over de bakplaat uit. Verdeel de appelschijfjes over het deeg. Strooi de kruimels erover.
- Bak de taart op de 2e richel van onder in de oven gedurende circa 35-40 minuten, tot de taart goudbruin ziet.