Koffiecake met koffieleutjes

Koffiecake met koffieleutjes

Smulweb imageSmulweb

Een koffiecake vol met koffieleutjes, wie wilt dat nou niet? Gemaakt met stukjes koffieleutjes, en koffiepoeder, wordt deze traktatie gebakken tot in de perfectie. Het eindresultaat is simpelweg overheerlijk. Perfect voor bij de koffie of als toetje na het eten.

10 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Jumbo Decaf Oploskoffie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Koffiecake met koffieleutjes op tafel.

  1. Vet een cakevorm in en verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Breek de koekjes in kleine stukjes, maar maak er geen kruimels van.
  3. Maak van de suiker en zachte boter een romige massa. Voeg een voor een de eieren toe en mix daarna rustig de cakemeel en de melk erdoor. Blijf kloppen gedurende enkele minuten.
  4. Spatel eerst de koffiepoeder en daarna de stukjes koek door het beslag.
  5. Doe het mengsel in de ingevette cakevorm en bak de cake gedurende 60-75 minuten in de oven. De baktijd is afhankelijk van de warmte van de oven en de grootte en soort bakvorm.
  6. Prik met een satéprikker in de cake. Als de prikker er schoon uitkomt, is de cake gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake