Asperges in bladerdeeg

Asperges in bladerdeeg

Smulweb imageSmulweb

Asperges in een jasje van bladerdeeg, perfect om indruk te maken op je gasten. Belegd met ham, kaas en een vleugje ei. Bak deze goudbruin in de oven en voilà, een sensationeel gerecht dat iedereen zal smaken!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Asperges in bladerdeeg op tafel.

  1. Maak de asperges schoon, verwijder het houtachtige gedeelte aan de onderkant, en kook ze in 8 tot 10 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Snijd het bladerdeeg in 8 repen van ongeveer 3 cm dik. Leg de plakjes ham op je werkblad, bestrooi deze met wat kaasvlokken en rol hier de asperge in.
  3. Neem hierna een reep bladerdeeg en rol deze van onder naar boven in een spiraalvorm om de asperge. Leg de asperges in een ovenschaal bekleed met bakpapier.
  4. Klop het ei los, bestrijk hiermee de bladerdeegrolletjes en bestrooi ze met een paar eetlepels geraspte (parmezaanse) kaas.
  5. Bak de rolletjes in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 15 minuten goudbruin. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bakken Asperges Bladerdeeg