Rabarber-amandel-plaattaart met schuimlaag

Rabarber-amandel-plaattaart met schuimlaag

Smulweb imageSmulweb

Deze rabarber-amandel-plaattaart heeft een schuimlaag van eiwitten en is afgemaakt met vanillesuiker. Serveer deze originele zomerse taart in grote stukken, lekker bij een kop thee.

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 45 g Amaretto

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Rabarber-amandel-plaattaart met schuimlaag op tafel.

  1. Rabarber schoonmaken en schuin in 3 cm lange stukken snijden.
  2. Roer zachte boter, 160 gram suiker, amandelaroma en wat zout goed crèmig.
  3. Roer één voor één de eieren erdoor.
  4. Meng bloem en bakpoeder samen en voeg dit samen met de gemalen amandelen en de amaretto door het deeg.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
  6. Strijk het deeg uit op een met bakpapier bekleed bakblik.
  7. Plaats de rabarberstukjes erop.
  8. Bestrooi het geheel met vanillesuiker.
  9. Bak de taart op de 2e richel van onderen gedurende 30 minuten.
  10. Klop ondertussen de eiwitten stijf met de rest van het suiker en een snufje zout.
  11. Na de baktijd van 30 minuten, strijk het eiwit over de taart en bak de taart nog plm. 15 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Ei Taart Omelet