Kip citroen knoflook en rozemarijn met pasta

Kip citroen knoflook en rozemarijn met pasta

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk kipgerecht waarbij de kip wordt geroosterd met delicate smaken van knoflook, citroen en rozemarijn. Gecombineerd met pasta, fijngesneden peterselie en afgemaakt met een vleugje citroensap is dit een gerecht dat je zeker moet delen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 Kipkarbonade

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kip citroen knoflook en rozemarijn met pasta op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kipdelen in een ovenschaal. Snijd de citroen in kwarten. Besprenkel de kipdelen met één kwart. Schenk de olijfolie erover en bestrooi met rozemarijn en grof zeezout. Leg de ongepelde tenen knoflook ertussen. Schep alles door elkaar.
  2. Zet de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de oven tot de kip goudbruin en knapperig is.
  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar. Haal de kip uit de schaal en houd warm. Pel de knoflook en roer de zachte binnenkant door het braadvocht van de kip. Roer dan de pasta erdoor, net als de fijngesneden peterselie.
  4. Breng op smaak met de rest van de citroen en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Fruit Kruiden Pasta Citroen