Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Italiaanse lasagne de enige echte op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in wat olijfolie. Verwarm in een andere pan de tomatenpuree op hoog vuur tot deze niet meer zurig ruikt. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg het ui-knoflookmengsel toe. Verhit in de eerste pan opnieuw olijfolie en bak het gehakt rul met de kruiden, peper en zout. Voeg toe aan het tomatenpureemengsel en voeg dan ook de gezeefde en gepelde tomaten toe. Breng op smaak met sambal, suiker en eventueel nog wat kruiden. Laat een halfuur sudderen met het deksel op de pan.
- Maak de bechamelsaus: smelt de boter, roer de bloem erdoor en verwarm goed door. Voeg dan – terwijl je goed roert met een garde – de melk toe. Blijf roeren tot je een dikke saus hebt. Breng op smaak met peper en zout.
- Vul een ingevette ovenschaal om en om met lasagne, bolognesesaus- en bechamelsaus. Voeg ook plakjes mozzarella toe. Dek af met flink wat geraspte kaas en zet 45 minuten in de oven.