Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Tomatensoep van kerstomaatjes met spiesje met pestoflensjes op tafel.
- Ontvel de tomaatjes. (Kook een flinke ketel water. Geef een sneetje in de tomaatjes. Doe ze in een kom. Giet er het hete water op en laat ze plm. 15 minuten staan. Giet het water af. Spoel ze af met koud water. Het ontvellen gaat zo heel gemakkelijk).
- Pel de ui en snijd deze in grove stukken.
- Doe de ontvelde tomaatjes samen met de ui in een pan.
- Voeg de bouillontabletten en kruiden toe.
- Vul de pan aan met water tot je ongeveer 1 liter inhoud hebt.
- Breng aan de kook en laat de tomaatjes op een hele lage warmtebron plm. 45 minuten zachtjes sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Bak van de eieren, bloem en zout 2 dunne flensjes.
- Smeer de roomkaas met pesto over de flensjes.
- Rol de flensjes stevig op en snij ze in schuine stukken van plm. 3 cm.
- Steek aan elke satéprikker 3 stukjes van de flensjes.
- Doe de soep in kommen en garneer met fijngesneden basilicum.