Tomatensoep van kerstomaatjes met spiesje met pestoflensjes

Tomatensoep van kerstomaatjes met spiesje met pestoflensjes

Smulweb imageSmulweb

Verras jouw gasten met deze tomatensoep van kerstomaatjes met spiesje van pestoflensjes. De soep is bereid met ontvelde tomaten, ui en kruiden. Beleg het flensje met roomkaas en pesto, rol het flensje op en snij in stukken van 3 cm. Garneer de soep met basilicum en serveer met de spiezen.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Tomatensoep van kerstomaatjes met spiesje met pestoflensjes op tafel.

  1. Ontvel de tomaatjes. (Kook een flinke ketel water. Geef een sneetje in de tomaatjes. Doe ze in een kom. Giet er het hete water op en laat ze plm. 15 minuten staan. Giet het water af. Spoel ze af met koud water. Het ontvellen gaat zo heel gemakkelijk).
  2. Pel de ui en snijd deze in grove stukken.
  3. Doe de ontvelde tomaatjes samen met de ui in een pan.
  4. Voeg de bouillontabletten en kruiden toe.
  5. Vul de pan aan met water tot je ongeveer 1 liter inhoud hebt.
  6. Breng aan de kook en laat de tomaatjes op een hele lage warmtebron plm. 45 minuten zachtjes sudderen.
  7. Pureer de soep met een staafmixer.
  8. Bak van de eieren, bloem en zout 2 dunne flensjes.
  9. Smeer de roomkaas met pesto over de flensjes.
  10. Rol de flensjes stevig op en snij ze in schuine stukken van plm. 3 cm.
  11. Steek aan elke satéprikker 3 stukjes van de flensjes.
  12. Doe de soep in kommen en garneer met fijngesneden basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep