Aardappelsoep met zalm en hollandse garnalen

Aardappelsoep met zalm en hollandse garnalen

Smulweb imageSmulweb

Een hartige zachte soep van aardappel en tijm met daarbij plakjes zalmfilet en Hollandse garnalen. Perfect als culinaire starter voor je diner!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water
  • 15 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelsoep met zalm en hollandse garnalen op tafel.

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten.
  2. Voeg de visbouillon toe en kook de aardappel in 10 minuten zachtjes gaar.
  3. Leg de plakjes zalmfilet met de garnalen in vier grote wijde soepkommen. Strooi de prei en feta erover.
  4. Pureer de aardappel in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep.
  5. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken en voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Schep de gloeiend hete soep op de vis in de kommen.
eet smakelijk