Tongrolletjes met champignons

Tongrolletjes met champignons

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gerecht van tongfilet rolletjes gevuld met een champignonmengsel in een éénpersoonsovenschaaltje. Overgoten met een romige kaassaus en perfect gegaard in de oven. Geserveerd met groene tagliatelle en gebakken tomaatjes!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Tongfilet

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tongrolletjes met champignons op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de champignons in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het sjalotje en de champignons op hoog vuur al omscheppend bruin.
  3. Sprenkel het citroensap erover en schep de kappertjes en peterselie erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  4. Wrijf de tongfilets in met zout en peper. Schep op elke filet een lepel van het champignonmengsel en rol de filets op, begin aan de smalle kant. Zet de rolletjes rechtop naast elkaar in een ovenschaal.
  5. Verdeel de rest van het champignonmengsel rond en tussen de rolletjes en schenk de room over de rolletjes. Strooi de kaas erover.
  6. Laat de tongrolletjes in de oven in 20 minuten gaar worden.
  7. Serveer met groene tagliatelle en gebakken tomaatjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen Champignons