Appeltaart van delicious

Appeltaart van delicious

Smulweb imageSmulweb

Als je iets wil bakken dat (bijna) nooit mislukt, maak dan deze appeltaart van delicious! Het recept geeft precies genoeg deeg en de vulling is lekker fris. Voeg kaneel en koek- en speculaaskruiden toe aan de vulling en smullen maar!

60 min bereiden

tussendoortje

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g cake kruimels

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Appeltaart van delicious op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kneed met de keukenmachine de bloem, boter, basterdsuiker, het halve ei, de rasp van de citroen, 1/4 tl zout en bakpoeder tot een homogeen deeg. Als je geen keukenmachine hebt, doe je alles in een kom. Snijd de boter met twee messen klein, tot een kruimelig mengsel ontstaat en kneed ten slotte alles snel tot een glad deeg.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 4 mm dikte en bekleed er een ingevette hoge springvorm van 24 cm mee. Zet de vorm 5 - 10 min. in de koelkast.
  4. Laat de rozijnen 10 minuten weken in een laagje water.
  5. Schil de appels, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in de lengte door de helft en evt. nog een keer door de helft.
  6. Giet het water van de rozijnen af. Meng de appelparten, rozijnen, citroenrasp, suiker, cakekruimels en vanillevla door elkaar en schep voorzichtig in de beklede vorm. Rangschik de grove appelparten gelijkmatig over de vorm.
  7. Bak de taart in ca. 40 minuten totdat het deeg bruin en gaar is.
  8. Schep over de deegbodem een half pakje amandelspijs (Dr. Oetker, 300 gr). Kneed hier eerst een half ei doorheen en verdeel daarna over de bodem.
  9. Bestrooi de buitenrand van de bovenkant van de taart met een laagje poedersuiker nadat de taart is afgekoeld.
  10. Optioneel: voeg kaneel en koek- en speculaaskruiden toe aan de vulling. Tip: - Gebruik "Mix voor Appeltaart" van Koopmans om het deeg te maken. - Gebruik in totaal één citroen. Verdeel 1/3 van de rasp door het deeg en 2/3 door de vulling. - Gebruikt 1 kg appels in plaats van 1,25 kg. - Laat de rozijnen weg als je hier niet van houdt. - Gebruik de vanillevla van "Boer`n Vla" of een andere dikke vla. - Snijd de appelparten klein in plaats van grof. - Als je de taart minder vet wil maken, gebruik dan indische cake i.p.v. oma`s cake.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart