Involtini van kipfilet met mozzarella in tomatensaus

Involtini van kipfilet met mozzarella in tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Rolletjes van kipfilet gevuld met mozzarella en Parmaham, geserveerd in een heerlijke tomatensaus van gedroogde tomaten, knoflook, sjalot, peper, zout, oregano en basilicum. Perfecte keuze voor het avondeten, eenvoudig op tafel te zetten en ze zijn heerlijk van smaak!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Buffelmozzarella
  • 2 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Involtini van kipfilet met mozzarella in tomatensaus op tafel.

  1. Roer de gedroogde tomaten, gehakte knoflook en sjalot door de tomatenblokjes. Maak op smaak met peper, zout en oregano. Breng de saus aan de kook in de hapjespan of koekenpan en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg na circa 10 minuten de basilicum toe.
  2. Snij de kipfilet dwars door zodat je 2 dunne stukken per kipfilet krijgt. (Het moeten dunne schnitzels worden!). Sla de plakken kipfilet eventueel nog platter met behulp van een steelpan o.i.d.
  3. Strooi wat peper en weinig zout over de kipfilet. Beleg de plakken kipfilet met een plak Parma ham of rauwe ham. Leg hierop een stuk mozzarella. Bestrooi de mozzarella met de Parmezaanse kaas.
  4. Rol de kipfilet stevig op en zet vast met een prikker. Verhit de olie in de tweede koekenpan. Rol de kipfilet-rolletjes door de bloem. Bak hierin de rolletjes snel rondom bruin in de hete olie.
  5. Giet de tomatensaus over de involtini en laat de rolletjes in circa 10 minuten lekker gaar worden tot de mozzarella gaat smelten.
  6. Garneer de rolletjes met basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kaas Sauzen