Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Rolletjes van schol en gerookte zalm op tafel.
- Soepgroente klein snijden, samen met laurierblad, jeneverbessen, peperkorrels en ca. 500 ml. water aan de kook brengen en laten trekken.
- Asperges vanaf het midden naar onder schillen, in licht gezouten water met een beetje suiker en een vlokje boter beetgaar koken. Daarna afgieten.
- Scholfilet met de huidkant naar binnen op het werkblad leggen, met verse roomkaas bestrijken, met gesneden dille bestrooien en met gerookte zalm beleggen.
- Vier asperges dwars op de scholfilet leggen, inrollen en op een licht geolied stoommandje leggen. Het mandje in een pan met kokende visbouillon zetten en met het deksel op de pan 12 tot 15 minuten gaar laten worden.
- Aardappel wassen, koken en afpellen. Met tomaten in een beetje boter al roerend bakken.
- Eigeel met groentebouillon au bain marie schuimig kloppen. De geklaarde boter er langzaam doorroeren. Daarna de yoghurt toevoegen. Naar smaak citroensap, zout en peper toevoegen.