Bifteki

Bifteki

Smulweb imageSmulweb

Geniet van het Griekse gerecht Bifteki met een verrassing binnenin. Gehakt gevuld met feta en de traditionele Griekse salade maken dit gerecht tot een smaaksensatie. Perfect voor op de grill!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bifteki op tafel.

  1. Meng alles door elkaar behalve de feta. Verdeel het gehakt in 8 gelijke stukken en vorm deze tot een vierkant of rechthoekig stuk vlees. Deuk het midden van 4 stukken iets in.
  2. Snijd de feta in stukken van ongeveer 1 centimeter kleiner dan het gehakt aan alle kanten. Leg de feta op het ingedeukte gehakt en plaats de overige 4 stukken gehakt erover en druk alles goed aan.
  3. Verhit de grill en besmeer de buitenkant van de bifteki's met zonnebloemolie. Gebruik geen olijfolie, want die reageert niet goed op hoge temperaturen.
  4. Grill de bifteki's ongeveer 15 minuten. Draai ze niet te vaak.
  5. Combineer de bifteki's met een Griekse salade van bosui, komkommer, cherrytomaat, olijf, olijfolie, witte balsamico azijn, citroensap, peper en zout.
  6. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees