- 2 g Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 17 stappen deze heerlijke Italiaanse roerbak met verse groenten en kipfilet op tafel.
- Leg de paprika's op een siliconen vel (of bakpapier) en rooster ze in de oven gedurende 35-45 minuten op 200-220°C (afhankelijk van je oven).
- Laat de paprika's afkoelen in een afgesloten doos of in plastic zak (dit kan ruim van tevoren of zelfs een avond van tevoren).
- Verwijder het vel van de paprika's nadat ze zijn afgekoeld.
- Snijd de ontvelde paprika's in reepjes.
- Rits de blaadjes van takje tijm en snijd/hak de naaldjes van rozemarijn fijn.
- Snijd de kipfilet in stukjes en de champignons in vieren.
- Snijd de knoflooktenen fijn en de aubergine in flinke stukken.
- Snijd ± 10-12 kleine trostomaatjes in vieren en de ui klein.
- Zet water met zout (of bouillonblokjes) op voor de pasta en breng aan de kook.
- Verhit de wok goed en voeg een scheut olijfolie toe.
- Roerbak de kip en voeg wat verse peper toe (geen zout). Haal de kip na ± 4-5 minuten eruit en zet apart.
- Voeg de courgette, champignons en knoflook toe aan de wok en bak gedurende ± 2-3 minuten.
- Voeg de lente-uitjes, kip, paprika, tomaatjes en 1-2 el pesto toe en roer alles goed door en warm door.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af in een vergiet.
- Voeg een klein scheutje (extra vierge) olijfolie toe aan de pasta terug in de pan en meng door.
- Proef of er eventueel nog zout en peper bij het gerecht moet en strooi wat versgeraspte kaas over de pasta.
- Serveer de groenten naast de pasta en eventueel met wat extra pesto op het bord.