Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Mijn eigen pittig zoete gelakte spare ribs uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor op 160 graden (relatief lage temperatuur). Leg de spare ribs op een bakplaat en bestrooi ze royaal met zeezout en versgemalen zwarte peper. Bak ze gedurende 1 uur.
- Doe de knoflook, gember, sojasaus, honing, Sherry, vijfkruidenpoeder en hoisinsaus in een pan en kook onder regelmatig roeren gedurende 15 minuten tot de saus is ingedikt.
- Besprenkel de spare ribs royaal met de saus en laat nog 30 minuten doorbakken. Draai de ribs na 15 minuten om en behandelen ook de andere zijde met de saus.
- Zet de oven uit en haal de ribs eruit. Leg het vlees op een snijplank, bestrijk het opnieuw met de saus en snijd het in kleinere stukken voor het serveren.
- Verdeel het vlees over 4 borden. Eet smakelijk!