Mijn eigen overheerlijke italiaanse pastaschotel uit de oven

Mijn eigen overheerlijke italiaanse pastaschotel uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Met deze overheerlijke Italiaanse pastaschotel uit de oven waan je je midden in Italië! De combinatie van penne, gesmolten kaas, zongedroogde tomaatjes en knapperige spekjes is onweerstaanbaar. Een recept om van te smullen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mijn eigen overheerlijke italiaanse pastaschotel uit de oven op tafel.

  1. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat daarna uitlekken en afkoelen.
  2. Maak de saus: doe boter samen met bloem in een pan (let op de 1:1 verhouding is belangrijk), smelt dit en roer goed door elkaar. Voeg langzaam melk toe en laat een beetje inkoken. Neem de Parmezaan en rasp deze. Snijd het stukje Gorgonzola in reepjes. Voeg langzaam 150 gr. van de Parmezaan toe aan de saus, voeg de Gorgonzola ook toe en blijf constant roeren. Breng eventueel op smaak met een beetje peper. De saus is nu klaar.
  3. Fruit de blokjes spek en de zongedroogde tomaatjes even in hun eigen vet in een koekenpan.
  4. Neem nu een grote ovenschaal. Doe de gekookte Penne erin en giet daar de saus over/door. Voeg de krokante uitgebakken spekjes, ¾ deel van de gesnipperde peterselie en de zongedroogde tomaatjes toe. Alles goed door elkaar mengen. Strooi het restant van de geraspte Parmezaan over de bovenkant.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de schotel nog 15 minuten bakken zodat de kaas gaat smelten en de saus borrelt.
  6. Haal de schaal uit de oven en laat het een beetje afkoelen. Verdeel de inhoud over de borden en garneer met het restant van de peterselie. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Sauzen