Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pompoen en gember jam op tafel.
- Schil de courgette, verwijder de zaadlijsten, snijd ze in blokjes. Schil de gember en snijd het in stukjes. Rasp de citroenen en pers ze uit. Zorg voor een grote pan en voldoende gesteriliseerde jam- of weckpotjes.
- Schil 3 kg courgette-pompoen en verwijder de zaadlijst. Snijd het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes en stoom ze zacht in de pan.
- Schil en snijd 60 gram gember en bind het samen in een kaasdoek. Voeg het zakje bij de gestoomde courgette en voeg daar de geraspte schil en het sap aan toe van 4 citroenen.
- Voeg 3 kg geleisuiker toe en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoog en laat de jam snel koken tot het opstijft.
- Test of het stijf genoeg is door een klein beetje jam op een bord te scheppen. Als het stijf genoeg is dan vormt er een laagje op de jam die rimpelt wanneer je er tegenaan duwt.
- Zorg dat je voldoende gesteriliseerde jampotten hebt en vul deze direct met de jam.