Pizzadeeg

Pizzadeeg

Smulweb imageSmulweb

Met dit basisrecept voor pizzadeeg maak je de lekkerste pizza's. Als je eenmaal je eigen deeg hebt gemaakt, wil je nooit meer anders. En moeilijk is het absoluut niet, wij laten zien hoe je het maakt.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pizzadeeg op tafel.

  1. Giet 250 milliliter lauwwarm water in een brede kom of schaal en voeg de gist en suiker toe. Roer goed door en laat een kwartier staan, tot het gistproces op gang is gekomen.
  2. Bestuif het werkblad met wat bloem en maak hierop een bergje van de bloem, of gebruik een grote, brede kom. Meng 4,5 gram zout, eventueel de oregano en de bloem en giet hier het gistmengsel en de olijfolie over, eventueel in fasen. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten. In het begin zal het deeg plakkerig zijn, maar gaandeweg wordt het steeds soepeler. Doe de deegbal in een met olijfolie ingevette kom, dek af met een vochtige theedoek en zet anderhalf tot twee uur op een warme tochtvrije plek.
  3. Kneed het deeg, dat nu in volume is verdubbeld, nog een keer goed door en verdeel het in porties. Rol elke portie uit tot een dunne deeglap.
  4. Maak de randen iets dikker, zodat de saus er niet afloopt en bedek de pizza met tomatensaus, kaas en andere ingrediënten naar smaak. Je zelfgemaakte pizzadeeg is nu klaar voor de oven. Je bakt de pizza’s 15 minuten op 250 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza