Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Brood gevuld met feta op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak het deeg door alle ingrediënten, behalve het water, te mengen. Voeg als laatste het water toe en kneed tot er een goed kneedbaar deeg ontstaat. Zet het deeg afgedekt op een warme plek en laat het ongeveer een half uur rijzen.
- Kneed het deeg even en laat het nog wat staan voordat je ermee verder gaat.
- Verbrokkel de feta in een schaaltje en voeg het ei en wat peper toe en meng.
- Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap en verdeel het fetamengsel over het deeg, zodat de korte zijkanten en de onderrand leeg blijven. Hou dus voldoende ruimte aan de zijkanten en de onderkant!
- Rol vervolgens het deeg vanaf de lange bovenrand op en zorg ervoor dat de zijkanten goed worden dichtgeknepen, zodat het fetamengsel er tijdens het bakken niet uitloopt.
- Leg de deegrol op een bakplaat en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 22 minuten.