Scholfilet met garnalen in romige noilly pratsaus

Scholfilet met garnalen in romige noilly pratsaus

Smulweb imageSmulweb

Scholfilet met garnalen in romige noilly pratsaus. Laat je verleiden door de unieke smaak van deze visfilet met garnalen en romige saus met noilly prat. Perfect om te eten voor een avondje uit met vrienden of familie!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Scholfilet met garnalen in romige noilly pratsaus op tafel.

  1. Wrijf de scholfilets in met citroensap en laat dit 10 minuten intrekken.
  2. Smelt de boter in een koekenpan. Voeg hieraan de Noilly Prat of witte wijn en de visfond toe. Breng dit aan de kook en zet daarna de warmtebron lager.
  3. Bestrooi de scholfilet met peper en zout en rol ze vanaf de brede kant stevig op. Leg de rolletjes in de saus met de eindjes op de bodem van de pan.
  4. Doe het deksel op de pan en laat de vis in ongeveer 10 minuten gaar worden. Draai de rolletjes 1 keer voorzichtig om.
  5. Haal de rolletjes uit het vocht. Laat de saus op hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft.
  6. Voeg de slagroom toe en breng alles weer aan de kook. Laat de saus iets indikken. Voeg nu de garnalen toe en warm deze even mee (niet te lang dan worden ze taai).
  7. Maak de saus op smaak met zout en peper en serveer deze over de scholrolletjes.
eet smakelijk