Zalmfilet met bosuitjes uit de oven

Zalmfilet met bosuitjes uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Zalmfilet met bosuitjes uit de oven. Laat de oven het werk doen! Lekker met witte wijn en peterselie. De zalmfilet op smaak gebracht met zout, peper en citroensap.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zalmfilet met bosuitjes uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd van elke bosui de wortelaanzet af en een klein stukje van het groen. Halveer de dikke bosuitjes eventueel in de lengte. Leg de bosuitjes naast elkaar in de ovenschaal en strooi er wat zout en peper over. Schenk de wijn in de schaal.
  3. Wrijf de stukken zalm in met zout, peper en citroensap. Leg ze haaks op de bosuitjes. Strooi de peterselie over de zalm en de bosuitjes. Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel over de zalm en de bosui.
  4. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de zalm en bosui in 20 minuten gaar.
eet smakelijk