Hartige taart met doperwtjes

Hartige taart met doperwtjes

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige taart met doperwtjes is verrassend lekker door de toevoeging van pesto en peterselie. Serveer de taart als kleurrijke avondmaaltijd of voedzame lunch. De romige vulling met doperwten maakt deze taart tot een heerlijk gerecht voor het hele gezin.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige taart met doperwtjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed de vorm met de plakjes taartdeeg. Laat de randjes elkaar iets overlappen. Vouw het deeg dat over de rand van de vorm hangt naar binnen. Prik de bodem op 10 plaatsen in met een vork. Zet de vorm tot verder gebruik in de koelkast.
  3. Klop in een maatbeker de eieren met de slagroom, pesto en naar smaak zout en peper goed los. Schep de doperwten, peterselie en kaas erdoor.
  4. Roer de doperwtenvulling even door en schenk in de vorm.
  5. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de taart voor het serveren 5-10 minuten afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken