Creme brulee met sinaasappelcitroen smaak

Creme brulee met sinaasappelcitroen smaak

Smulweb imageSmulweb

Een verrukkelijke dessert met sinaasappel en citroen smaak: creme brulee. Knapperig laagje van rietsuiker op de bovenkant maakt dit gerecht onweerstaanbaar.

60 min bereiden

dessert

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 85 g Rietsuiker

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Creme brulee met sinaasappelcitroen smaak op tafel.

  1. Zet de oven op 105°C op hete lucht. Schil de sinaasappel/citroen en haal het witte deel weg met de achterkant van een mesje. Doe dit in een pannetje samen met het sap van de vrucht.
  2. Schaap het vanillestokje leeg en doe de zaadjes EN HET STOKJE in hetzelfde pannetje. Voeg de room en de helft van de suiker toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de rest van de suiker toe bij de eidooier.
  3. Haal de pan van het vuur zodra de room zijn eerste kookbelletje laat zien en voeg langzaam een klein beetje van de room toe aan de eidooier (doe dit rustig aan om stollen van de eidooiers te voorkomen). Blijf dit doen tot bijna alle room bij de eidooier is.
  4. Doe alles terug in het pannetje en verwarm dit nog even. Haal direct van het vuur zodra de eerste bel verschijnt. Zeef het mengsel en verdeel in 5 van de 6 bakjes. Voeg water toe aan het laatste bakje.
  5. Plaats alle bakjes met het roommengsel in het midden van de oven en het bakje met water op de bodem. Laat dit ongeveer 40 minuten in de oven garen totdat er een licht vliesje zit over de creme brulee.
  6. Zodra het vliesje er is, laat het afkoelen in de koelkast. Laat het ongeveer 1 dag staan om stevig te worden.
  7. Voor het meegeven, strooi een beetje rietsuiker erover, brand het en eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts