Strawberry cheesecake

Strawberry cheesecake

Smulweb imageSmulweb

Fruitige cheesecake met aardbeien! Heerlijk zacht van structuur met een krokante koekjesbodem. Makkelijk om te maken en perfecte om te serveren bij de koffie.

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 g Spritskoeken
  • 115 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Strawberry cheesecake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 130 ºC. Smelt de boter.
  2. Verkruimel voor het deeg de koekjes en meng met de gesmolten boter. Vet de taartvorm in met een beetje boter of bedek deze met bakpapier op de bodem en druk de koekkruimels er stevig in.
  3. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng voor de vulling alle ingrediënten in de keukenmachine of in een grote kom en klop het met een garde tot een gladde massa. Schep de vulling op de kruimelbodem.
  4. Bak de cake in circa 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen na het bakken. Haal de taart uit zijn vorm en verwarm de aardbeienjam.
  5. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Meng de aardbeien met de verwarmde aardbeienjam en bestrijk de taart ermee.
  6. Optioneel: Bedek de bodem van de taartvorm met bakpapier voordat je de ingrediënten toevoegt. Zo krijg je de taart als hij klaar is heel eenvoudig uit de taartvorm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart