Griekse yoghurtroom toetje met rood fruit

Griekse yoghurtroom toetje met rood fruit

Smulweb imageSmulweb

Een fris en smeuïg toetje met Griekse yoghurt, room, fruit en lange vingers. Tip: rasp wat citroenschil voor een extra frisse twist!

15 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 125 g Bramen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Griekse yoghurtroom toetje met rood fruit op tafel.

  1. Neem een serveerschaal met een diepe bodem en zet daarin de lange vingers, met de gesuikerde kant tegen de wand.
  2. Boen de citroenen schoon, rasp de schil en pers ze uit. Vermeng met de Griekse yoghurt en voeg suiker toe naar smaak.
  3. Klop de slagroom stijf met suiker en de 2 zakjes vanillesuiker. Schep de yoghurt en de slagroom door elkaar (niet kloppen) en voeg dit in de schaal met de lange vingers. Zorg ervoor dat de vingers blijven staan.
  4. Verdeel fruit erover en bestrooi met een laagje poedersuiker in het midden. Als je het fruit eerst wil wassen, dan laten drogen anders blijft de poedersuiker er niet op liggen.
  5. Zet gerecht in de koelkast om op te stijven tot gebruik.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Rood fruit