Snel krentenbrood

Snel krentenbrood

Smulweb imageSmulweb

Het ultieme zoete brood voor wanneer je weinig tijd hebt maar wel lekker wilt snacken: snel krentenbrood. Gebruik zure room voor extra smeuïgheid en laat de krenten even weken voor extra sappigheid. Op 180°C 25-30 minuten in de oven.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 120 g Krenten
  • 250 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Snel krentenbrood op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Week de krenten in heet water.
  2. Vet een bakblik in.
  3. Klop het ei met de suiker en de zure room los.
  4. Voeg bloem, zout en bakpoeder toe. Roer tot een homogene massa.
  5. Voeg als laatste de geweekte krenten toe en roer alles door elkaar.
  6. Bak het mengsel in het voorbereide bakblik in de oven gedurende 25-30 minuten tot het gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Krentenbrood