Gefrituurde inktvisringen met knoflooksaus

Gefrituurde inktvisringen met knoflooksaus

Smulweb imageSmulweb

Zin in een heerlijk zomers gerecht? Deze grote gefrituurde inktvisringen zijn heerlijk knapperig aan de buitenkant en zacht en sappig van binnen. Geserveerd met een zelfgemaakte knoflooksaus zijn ze perfect als voorgerecht bij een zomerse barbecue.

15 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gefrituurde inktvisringen met knoflooksaus op tafel.

  1. Roer voor de saus de mayonaise met de wijn los en breng op smaak met uitgeperste knoflook en bieslook.
  2. Maak de inktvissen schoon, was ze goed en laat ze uitlekken. Snijd ze in dunne ringen.
  3. Klop het eiwit los met uitgeperste knoflook, peper en zout. Laat de uitgelekte inktvis hier 10 minuten in liggen.
  4. Haal de inktvisringen door de paneermeel.
  5. Bak de inktvisringen in de hete frituurolie goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen