Gehaktballetjes a la pizzaiola

Gehaktballetjes a la pizzaiola

Smulweb imageSmulweb

Heb je zin in een pizzaiola variant van gehaktballetjes? Probeer dan deze gemakkelijke variant met mozzarella, zongedroogde tomaten, basilicum, Parmezaanse kaas, tomatenpasta en rode peper. Bakken in de pan en afmaken in de oven en klaar zijn de balletjes!

45 min bereiden

borrel

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktballetjes a la pizzaiola op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 C Celcius en vet een ovenplaat in met olijfolie.
  2. Stop in de keukenmachine: de sjalotjes, zongedroogde tomaten, basilicum, mozzarella, Parmezaanse kaas, tomatenpasta, red pepper flakes en zout en maal dit allemaal goed fijn. Stop deze mix in een grote kom en voeg het gehakt toe. Kneed dit samen zodat het goed gemixt wordt.
  3. Vorm van deze gehaktmix ongeveer 25 tot 30 kleine gehaktballetjes en zorg dat elk balletje een blokje mozzarella in het midden heeft. Zorg ervoor dat de mozzarella volledig omhuld is door het gehakt.
  4. Doe de helft van de olie in een pan en zet deze op medium hitte. Bak de helft van de gehaktballetjes in de pan. Draai ze regelmatig totdat ze mooi bruin zijn aan alle kanten. Herhaal dit met de andere helft van de gehaktballetjes. Laat de gehaktballetjes uitlekken op een keukenpapiertje.
  5. Plaats de gebruinde gehaktballetjes op de ovenplaat en bak ze voor ongeveer 10 minuten in de oven.
  6. Laat de balletjes afkoelen en serveer ze eventueel met warme marinarasaus. Eet smakelijk en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees