Surinaamse nasi

Surinaamse nasi

Smulweb imageSmulweb

Breng je smaakpapillen tot grote hoogten met deze Surinaamse nasi. Heerlijk gekruide rijst met kip, ui, knoflook, gember en kruiden. Perfect als comfort food en makkelijk te maken, zelfs op de camping!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 75 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Surinaamse nasi op tafel.

  1. Kook de rijst gaar met een flinke scheut ketjap, 2 maggiblokjes en 1 eetlepel olie en laat het daarna afkoelen.
  2. Kook de kipfilet gaar met 2 maggiblokjes, 1 teentje knoflook en 1 takje selderij. Snijd de kipfilet daarna in kleine stukjes.
  3. Versnipper de ui, pers de 4 teentjes knoflook, rasp de gember en snijd de selderij fijn.
  4. Fruit in een wok met hete olie de ui, trassi, knoflook en gember. Voeg daarna de stukjes kipfilet toe.
  5. Voeg na 1 minuutje de overige ingrediënten toe: zoute ketjap, gekruide marinade ketjap, chili saus, zwarte peper, djinten, ketoembar, 1/2 kopje water en maggiblokjes naar smaak.
  6. Laat het geheel 4 minuten doorbakken in de wok.
  7. Voeg beetje bij beetje de bruine gekookte rijst toe en schep het goed om. Breng eventueel op smaak met aromat, zout en suiker.
  8. Voeg op het laatst de selderij toe en mix deze door de nasi.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Noedels Surinaamse bami