- 75 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Surinaamse nasi op tafel.
- Kook de rijst gaar met een flinke scheut ketjap, 2 maggiblokjes en 1 eetlepel olie en laat het daarna afkoelen.
- Kook de kipfilet gaar met 2 maggiblokjes, 1 teentje knoflook en 1 takje selderij. Snijd de kipfilet daarna in kleine stukjes.
- Versnipper de ui, pers de 4 teentjes knoflook, rasp de gember en snijd de selderij fijn.
- Fruit in een wok met hete olie de ui, trassi, knoflook en gember. Voeg daarna de stukjes kipfilet toe.
- Voeg na 1 minuutje de overige ingrediënten toe: zoute ketjap, gekruide marinade ketjap, chili saus, zwarte peper, djinten, ketoembar, 1/2 kopje water en maggiblokjes naar smaak.
- Laat het geheel 4 minuten doorbakken in de wok.
- Voeg beetje bij beetje de bruine gekookte rijst toe en schep het goed om. Breng eventueel op smaak met aromat, zout en suiker.
- Voeg op het laatst de selderij toe en mix deze door de nasi.