Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Mirza ghasemi op tafel.
- Verwarm de oven op 300 graden Celsius (elektrische).
- Leg de aubergines in de oven en bak ze ongeveer 30 minuten, zodat de schil hard wordt en de binnenkant zacht.
- Snijd intussen de knoflook fijn of in reepjes/blokjes.
- Meng de tomatenblokjes en tomatenpuree in een bakje en roer goed door.
- Snijd de aubergine in vier stukken over de lengte en schraap het vruchtvlees uit de schil. Doe de aubergine in een vergiet en laat uitlekken.
- Bak de knoflook met ongeveer 100 ml olie in een pan tot ze net niet goudbruin zijn.
- Voeg de tomaten toe en laat een paar minuten sudderen totdat al het vocht verdampt is.
- Voeg dan de aubergine toe aan de tomatensaus en meng goed. Voeg peper en zout toe en laat nog 3 minuten sudderen tot de olie boven komt drijven.
- Voeg tot slot de eieren toe en meng goed. Laat nog een paar minuten garen en serveer de Perzische Mirza Ghasemi.