Mirza ghasemi

Mirza ghasemi

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met een authentiek Perzisch gerecht, Mirza Ghasemi. Deze traktatie bestaat uit gerookte aubergine verrijkt met tomaten en eieren. Ideaal als voorgerecht, lunch of zelfs avondeten. Serveer met platbrood of een gezellige salade.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mirza ghasemi op tafel.

  1. Verwarm de oven op 300 graden Celsius (elektrische).
  2. Leg de aubergines in de oven en bak ze ongeveer 30 minuten, zodat de schil hard wordt en de binnenkant zacht.
  3. Snijd intussen de knoflook fijn of in reepjes/blokjes.
  4. Meng de tomatenblokjes en tomatenpuree in een bakje en roer goed door.
  5. Snijd de aubergine in vier stukken over de lengte en schraap het vruchtvlees uit de schil. Doe de aubergine in een vergiet en laat uitlekken.
  6. Bak de knoflook met ongeveer 100 ml olie in een pan tot ze net niet goudbruin zijn.
  7. Voeg de tomaten toe en laat een paar minuten sudderen totdat al het vocht verdampt is.
  8. Voeg dan de aubergine toe aan de tomatensaus en meng goed. Voeg peper en zout toe en laat nog 3 minuten sudderen tot de olie boven komt drijven.
  9. Voeg tot slot de eieren toe en meng goed. Laat nog een paar minuten garen en serveer de Perzische Mirza Ghasemi.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Ei