Vegetarische bloemkool curry

Vegetarische bloemkool curry

Smulweb imageSmulweb

Deze vegetarische bloemkool curry met spinazie en kerriesaus is een smaakvolle en eenvoudige maaltijd. Geserveerd met gekookte aardappel, tomaat en ui en afgemaakt met crème fraîche, koriander en sambal of rode peper. Een perfect vegetarisch gerecht voor elke gelegenheid.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vegetarische bloemkool curry op tafel.

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en de aardappel in blokjes. Snijd alle andere groenten klein. Kook de bloemkool en de aardappelen tot deze zacht zijn.
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui, knoflook en tomaat. Voeg even later de spinazie toe en laat dit slinken.
  3. Doe in een steelpannetje de crème fraîche en verhit dit langzaam. Voeg flink wat kerriemassala toe, tot dit een gelige romige saus wordt. Voeg nog wat peper en zout en toe, en voor wat extra pit wat sambal of rode peper.
  4. Voeg de uitgelekte bloemkool en aardappel toe aan het gerecht en roer dit alles om. Voeg als laatste de saus toe en schep alles even door elkaar zodat alles lekker in de saus ligt.
  5. Garneer eventueel met wat verse koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Bloemkool Vegetarische curry Bloemkool curry