Asperges in folie

Asperges in folie

Smulweb imageSmulweb

Asperges bereidt in aluminiumfolie met boter, zout en suiker. Geserveerd met beurre noisette en bieslook. Heerlijke, zachte en smaakvolle asperges, ideaal als voorgerecht of bijgerecht.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Asperges in folie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Scheur 8 vellen aluminiumfolie af, van ongeveer 20x20 cm.
  3. Leg vier keer twee vellen op elkaar.
  4. Schil de asperges goed, snij houterige kontjes eraf en zorg ervoor dat de asperges gelijk van dikte en lengte zijn.
  5. Leg op elk van de dubbele vellen 7 of 8 asperges. Verdeel daarover een deel van de boter, het zout en de suiker, en vouw de pakketjes goed dicht.
  6. Leg ze zo`n 25 minuten in de voorverwarmde oven en controleer na 20 minuten of ze gaar zijn. Ze moeten zacht aanvoelen.
  7. Doe de rest van de boter in een steelpan en verwarm de boter tot deze niet meer bruist. Laat lichtbruin kleuren.
  8. Zodra de boter begint te kleuren en nootachtig gaat ruiken, zet het vuur uit. Pas op dat de boter niet verbrandt en zwart wordt, want ook als het vuur uit is, gaart de boter nog even door. Zwarte boter is bitter en niet lekker.
  9. Haal de asperges uit de oven, vouw de pakketjes halfopen en giet wat van de beurre noisette over de asperges.
  10. Garneer met fijngesneden bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges