Kipfilet in kerrie-kokossaus met groenten en koriander

Kipfilet in kerrie-kokossaus met groenten en koriander

Smulweb imageSmulweb

Deze kipfilet in kerrie-kokossaus met groenten en koriander is een heerlijk Oosters gerecht. Met worteltjes, champignons, lente-ui en chilisaus. Geserveerd met rijst. Laat de kipfilet samen met de kerriepoeder intrekken voor extra smaak.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(9)

  • 40 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kipfilet in kerrie-kokossaus met groenten en koriander op tafel.

  1. Snijd kipfilet in stukken. Meng kipfilet goed met 2 eetlepels olie en kerriepoeder. Laat plm. half uur intrekken.
  2. Snijd worteltjes schoon en in schuine stukjes. Pel uien en knoflook en snijd ze in kleine stukjes. Maak Spaanse peper schoon en snijd in ringetjes (verwijder zaadjes). Snijd champignons in stukjes of plakjes en maak lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  3. Kook rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  4. Verhit de rest van de olie in de wok. Bak de kip hierin snel rondom bruin en haal uit de pan.
  5. Bak in het overgebleven vet de ui, Spaanse peper, knoflook en champignons al roerend 3 minuten. Voeg wortelschijfjes toe en bak even mee.
  6. Voeg kokosmelk, chilisaus, verkruimelde kippenbouillontablet en kipfilet toe. Doe het deksel op de pan en laat alles plm. 10-15 minuten sudderen tot de worteltjes beetgaar zijn.
  7. Voeg champignons en lente-ui toe.
  8. Proef en maak eventueel op smaak met peper, zout en chilisaus. Serveer met rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden