Surinaamse kerriekip

Surinaamse kerriekip

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige Surinaamse kerriekip heeft een rijke smaak en staat binnen 20 minuten op tafel. De kip wordt heerlijk mals door het zacht koken zonder water. Serveer met rijst of naanbrood.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Surinaamse kerriekip op tafel.

  1. Hak of snij de kip in stukjes (3 a 4 stukjes).
  2. Voeg 12 eetlepels Lufo Kerrie marinade of kerriepoeder toe en laat circa 5 minuten intrekken.
  3. Doe 2 eetlepels olie in een pan.
  4. Roerbak de kip circa 5 minuten in de hete pan met olie.
  5. Doe een deksel op de pan of wok en laat op een zacht vuurtje verder zacht koken. Voeg geen water toe en schep de kip elke 5 minuten om.
  6. Na 15-20 minuten is de kip klaar. Voeg indien nodig zout en zwarte peperkorrels toe.
  7. Serveer de kip met rijst of naanbrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden