Beautyfood zeebaars met limoen en salade van rode biet

Beautyfood zeebaars met limoen en salade van rode biet

Smulweb imageSmulweb

Zeebaarsfilet met limoen en rode biet salade. Gepofte krieltjes en suikerwortel maken de gerecht af. Een feestelijk gerecht voor een speciale avond.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Beautyfood zeebaars met limoen en salade van rode biet op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de krieltjes in de schil voor ongeveer 8-10 minuten in een pan licht gezouten water tot ze gaar zijn.
  2. Schil met een citroenschilrasp (zesteur) de limoen en blancheer de draadjes schil twee keer in een pan met kokend water. Maak vervolgens met 3 eetlepels kokend water en 3 eetlepels suiker een suikersiroop en kook daarin de schilletjes om ze te konfijten. Laat dit op een zacht vuur ongeveer een kwartiertje staan.
  3. Snijd de biet in kleine stukjes. Schil de sinaasappel en verwijder zoveel mogelijk de witte schil. Snijd de hele sinaasappel in dikke plakken en snijd de plakken vervolgens in 4 kwarten.
  4. Meng in een kom de azijn, mosterd en knoflook. Voeg er langzaam de olijfolie aan toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Bestrooi de zeebaarsfilets aan beide kanten met peper en zout en bak ze ongeveer 1 minuut per kant in een koekenpan met boter op een matige vlam. Plaats de filets vervolgens voor 5 minuten in de oven om na te garen.
  6. Meng net voor het opdienen de veldsla en de gesneden bietjes met de dressing en verdeel deze salade over de borden. Leg de zeebaarsfilet erbij en bestrooi deze met de limoenschilletjes. Serveer met de gekookte krieltjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Salade