- 50 ml Aardbeienlikeur
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Rabarber-aarbeientoetje met mascarpone op tafel.
- Maak de rabarber schoon en snijd deze in niet te grote stukken.
- Maak de aardbeien schoon en snij deze iets kleiner.
- Roer de mascarpone los met de sinaasappeljam of marmelade.
- Kook de rabarber zonder water, maar met de likeur of siroop plm. 15 minuten. De rabarber moet zacht zijn en uit elkaar vallen. Voeg de laatste 5 minuten de aardbeien toe en laat ze even meekoken.
- Laat de rabarber afkoelen. Maak de rabarber op smaak met de vanillesuiker en voeg naar smaak nog wat suiker of zoetstof toe.
- Verdeel de rabarber over de glazen.
- Doe bovenop de rabarber de sinaasappelmascarpone. Versier eventueel met een reepje sinaasappelschil of een blaadje citroenmelisse.