Rabarber-aarbeientoetje met mascarpone

Rabarber-aarbeientoetje met mascarpone

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk fris en fruitig toetje van mascarpone en rabarber-aardbei compote. De compote is op smaak gebracht met vanillesuiker, likeur of siroop en sinaasappeljam. Om het af te maken versierd met een reepje sinaasappelschil of blaadje citroenmelisse.

15 min bereiden

dessert

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Aardbeienlikeur

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rabarber-aarbeientoetje met mascarpone op tafel.

  1. Maak de rabarber schoon en snijd deze in niet te grote stukken.
  2. Maak de aardbeien schoon en snij deze iets kleiner.
  3. Roer de mascarpone los met de sinaasappeljam of marmelade.
  4. Kook de rabarber zonder water, maar met de likeur of siroop plm. 15 minuten. De rabarber moet zacht zijn en uit elkaar vallen. Voeg de laatste 5 minuten de aardbeien toe en laat ze even meekoken.
  5. Laat de rabarber afkoelen. Maak de rabarber op smaak met de vanillesuiker en voeg naar smaak nog wat suiker of zoetstof toe.
  6. Verdeel de rabarber over de glazen.
  7. Doe bovenop de rabarber de sinaasappelmascarpone. Versier eventueel met een reepje sinaasappelschil of een blaadje citroenmelisse.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts