Hazelnoot pavlova

Hazelnoot pavlova

Smulweb imageSmulweb

Deze hazelnoot pavlova met chocoladesaus is de ideale traktatie voor het dessert. Met een knapperige buitenkant en zachte binnenkant een waar genot om te eten. De gemalen hazelnoten en de chocoladesaus vullen elkaar perfect aan.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Maïzena

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hazelnoot pavlova op tafel.

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Hou 2 eetlepels achter en maal de rest fijn in een keukenmachine.
  2. Verwarm de oven voor op 140°C en bedek een bakplaat met een stuk bakpapier.
  3. Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe, tot het eiwit dik en glanzend is. Zeef de maïzena erboven en klop het erdoor. Schep de gemalen hazelnoten erdoor en schep het eiwitmengsel op het bakpapier in de vorm.
  4. Bak de pavlova in het midden van de oven in circa 1,5 uur tot ze stevig maar niet te bruin is. Zet de oven uit en op een kier en laat de pavlova in de oven het eerste uur afkoelen.
  5. Laat de pavlova op een grote schaal verder afkoelen. Laat het ijs iets zachter worden en schep het er vlak voor het serveren op.
  6. Giet de chocoladesaus in dunne straaltjes over de pavlova en bestrooi eventueel met de rest van de hazelnoten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Taart Pavlova