- 200 g Kikkererwten gedroogd
Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Israelische couscous met tomaat courgette en kikkererwten op tafel.
- Kook water met wat kruidenbouillon en giet dit over de couscous. Laat dit 10 minuten in het bouillon trekken en schep regelmatig om om klonteren te voorkomen.
- Snijd alle groentes in kleine stukjes en verwarm wat olie in een braadpan. Bak eerst in wat olie, de ui, knoflook en tomaat. Voeg ietsje later de courgette en de kikkererwten toe. Voeg 5 minuten later het blik tomatenblokjes toe. Laat dit allemaal even sudderen.
- Giet een beetje van de bouillon af. Niet teveel, want dit is ook heerlijk in je gerecht. Gooi de couscous, met het laagje bouillon wat over is, bij de rest van de groentes/saus in de pan. Goed omroeren en doe de deksel op de pan en laat nog even 10 a 15 minuutjes heel zachtjes koken. (Wel afentoe goed omroeren!)