Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Tomatensoep met broccoli en balletjes op tafel.
- Hak de knoflook fijn. Snijd de rijpe tomaten en de rode paprika in stukjes.
- Bak de knoflook, tomaten, paprika en kruiden 3-4 minuten in een soeppan met hete olie.
- Voeg de bouillon toe en kook alles 10 minuten.
- Snijd de broccoliroosjes in extra kleine roosjes.
- Meng het gehakt met zout en peper en vorm het tot balletjes van 1-2 cm.
- Pureer het tomatenmengsel met een staafmixer tot een gladde soep
- zeef de soep eventueel boven een andere pan.
- Voeg de balletjes en broccoli toe en laat de soep nog 4-5 minuten zachtjes koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep in wijde kommen met kaasstengels erbij.
- Wijntip: Sappige witte wijn, bijvoorbeeld Sancerre of Verdicchio dei Castelli di Jesi.