Tomatensoep met broccoli en balletjes

Tomatensoep met broccoli en balletjes

Smulweb imageSmulweb

Tomatensoep met broccoli en gehaktballetjes, het ultieme comfort food tijdens de koude dagen. Rijpe tomaten, paprika, kruiden en gehaktballetjes drijvend in een gladde soep. Eet de soep in een wijde kom en dip er je kaasstengels in! Wijntip: Sappige witte wijn, bijvoorbeeld Sancerre of Verdicchio dei Castelli di Jesi.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Tomatensoep met broccoli en balletjes op tafel.

  1. Hak de knoflook fijn. Snijd de rijpe tomaten en de rode paprika in stukjes.
  2. Bak de knoflook, tomaten, paprika en kruiden 3-4 minuten in een soeppan met hete olie.
  3. Voeg de bouillon toe en kook alles 10 minuten.
  4. Snijd de broccoliroosjes in extra kleine roosjes.
  5. Meng het gehakt met zout en peper en vorm het tot balletjes van 1-2 cm.
  6. Pureer het tomatenmengsel met een staafmixer tot een gladde soep
  7. zeef de soep eventueel boven een andere pan.
  8. Voeg de balletjes en broccoli toe en laat de soep nog 4-5 minuten zachtjes koken.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de soep in wijde kommen met kaasstengels erbij.
  11. Wijntip: Sappige witte wijn, bijvoorbeeld Sancerre of Verdicchio dei Castelli di Jesi.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Broccoli Tomatensoep