Romige wortelsoep

Romige wortelsoep

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een romige wortelsoep met een vleugje nootmuskaat. Perfect voor een koude dag. Lekker met vers gebakken brood.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Romige wortelsoep op tafel.

  1. Schil, was en snijd de worteltjes en aardappelen klein. Pel en snipper de uien.
  2. Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui glazig.
  3. Voeg aardappelen en worteltjes toe en bak even mee.
  4. Voeg groentebouillon en slagroom toe en breng alles aan de kook (pas op voor overkoken!).
  5. Laat met de deksel op de pan 15-20 minuten koken tot alles gaar is.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of roer het door een zeef.
  7. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Bestrooi voor het opdienen met peterselie of tuinkers.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep