Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Bonte groenteschotel op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de wortel, knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe. Roerbak alles 8 minuten.
- Schep de tomatenketchup en kikkererwten erdoorheen.
- Verhit intussen in een wok of hapjespan de rest van de olijfolie en roerbak hierin de spinazie met zout en peper tot deze is geslonken. Giet het overtollige vocht af en snijd de spinazie eventueel iets kleiner. Schep de rozijnen erdoor.
- Schep de helft van het kikkererwtenmengsel in de ovenschaal. Verdeel de spinazie erover en daarbovenop de rest van de kikkererwten. Strooi de kaas eroverheen.
- Plaats de schotel in het midden van de oven.
- Serveer de schotel met de tortillachips erin gestoken.