Gevulde sinaasappels

Gevulde sinaasappels

Smulweb imageSmulweb

Je kunt de sinaasappels nog lekkerder maken met dit dessert erin: bavarois van sinaasappel, slagroom en chocolade. En extra leuk: je serveert de bavarois in de sinaasappelschil.

60 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 50 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gevulde sinaasappels op tafel.

  1. Pers de sinaasappels uit en maak de schil aan de binnenkant schoon met een lepel. Gebruik de schil als bakjes voor het dessert.
  2. Week de gelatine in koud water.
  3. Breng water met suiker aan de kook en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Voeg 3 dl sinaasappelsap toe en laat afkoelen, af en toe roeren.
  4. Klop de slagroom stijf.
  5. Klop de eiwitten stijf en voeg samen. Voeg het sinaasappelgelei mengsel toe zodra het vla dikte heeft. Spatel luchtig door elkaar.
  6. Giet de bavarois in de sinaasappelschillen en laat opstijven.
  7. Garneer met slagroom en chocolade vlak voor het serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sinaasappel