- 4000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Spareribs met witlofsalade op tafel.
- Meng alle ingrediënten voor de kook-marinade en leg de spareribs hierin. Gaar de spareribs tegen de kook aan in ca. 2 à 3 uur. Het beste test je dit door er eentje uit te pakken en te kijken of deze bijna doorbuigt. Je kunt ze naar smaak met een stevige bite afkoken, of anders dat ze zo van het bot vallen, dus wat je zelf wilt. Laat ze in de marinade afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng voor de tweede marinade alles met elkaar en smeer deze marinade met een kwastje op de spareribs. Leg de spareribs 10 minuten in de oven of grill deze op een bbq. Smeer ze naar smaak zo vaak mogelijk in met de marinade.
- Snijd de hartjes uit de witlof en snijd de witlof in ringen. Meng met de overige ingrediënten.
- Serveer de spareribs met de salade voor een heerlijke maaltijd.