- 70 g conimex mix voor nasi speciaal
- 200 ml conimex ketjap asin
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Nasi goreng met gember-garnalen ketjap asin op tafel.
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
- Schil en rasp de gember. Pel en snijd de uien en knoflook fijn.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de helft van de uien en de helft van de knoflook 3 minuten. Voeg de groenten toe en roerbak 3 minuten mee. Voeg de groentemix uit het pakje, 2 el ketjap asin en 100 ml water toe en wok nog 5 minuten. Schep de rijst en kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 minuten.
- Meng de garnalen met 1 el ketjap asin. Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de rest van de ui, knoflook en geraspte gember 3-4 minuten. Schep de garnalen en gembersiroop erdoor en roerbak ± 4 minuten, tot ze gaar en lichtbruin zijn.
- Verdeel de nasi over 4 kommen of borden. Schep de gembergarnalen ernaast of er overheen.