Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Dieet appeltaart op tafel.
- Snijd de appels in plakken van ongeveer 1 cm dik en bestrooi met kaneel. Doe de schijven in een schaal.
- Breek de eieren en scheid het eiwit en eidooier in aparte kommen. Doe de helft van de suiker bij het eidooier en klop goed door.
- Doe twee juslepels warm water bij het eidooier en klop tot het niet meer druipt. Was de kloppers goed af.
- Klop nu het eiwit stijf totdat het niet meer uit de kom valt.
- Schep het eiwit luchtig door het eidooier. Schep vervolgens de bloem er rustig aan doorheen.
- Vet de springvorm in met boter. Doe de helft van het deeg in de springvorm en leg de helft van de appelschijven en rozijnen erop. Herhaal dit proces voor de rest van de appelschijven en rozijnen. Strijk de rest van het deeg glad over de taart.
- Verwarm de oven voor op 200-220 graden Celsius en zet de springvorm in het midden van de oven. Bak de taart ongeveer 45 minuten.