Aspergeschotel uit de oven

Aspergeschotel uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke aspergeschotel uit de oven met aardappelblokjes, gehakt en een romige saus van bouillon, kookroom en geraspte kaas. Laat de schotel voor 40 minuten bakken in de oven tot de bovenste laag goudbruin is. Smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Aspergeschotel uit de oven op tafel.

  1. Schil de asperges en snijd de achterkanten eraf. Bewaar dit even en snijd de asperges in kleine stukjes.
  2. Schil 500 gr aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Kruid het gehakt met de gehaktkruiden.
  3. Verwarm de oven voor op 200 C en kook de aardappelblokjes in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  4. Kook de asperges ongeveer 8 minuten. Haal daarna de pan van het vuur en laat deze ongeveer 15 minuten staan.
  5. Bak het gehakt even snel rul bruin.
  6. Doe ook de aspergeschillen en achterkantjes in een pan en kook deze in ongeveer 300 ml water met een bouillonblokje. Laat dit even goed inkoken.
  7. Giet 200 ml van deze bouillon in een kom en voeg er wat geraspte kaas bij. Vervolgens de kookroom toevoegen en maak hier een glad sausje van en breng deze op smaak met peper en zout.
  8. Meng de aardappels, asperges en gehakt voorzichtig in een ingevette ovenschaal en schenk hierover de saus.
  9. Strooi als laatste nog een beetje geraspte kaas over het geheel en plaats deze vervolgens 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C. EET SMAKELIJK.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees