Kaneelbroodjes uit de broodmachine

Kaneelbroodjes uit de broodmachine

Smulweb imageSmulweb

Vers gebakken kaneelbroodjes uit de broodmachine uit eigen keuken! Zoet, kleverig, smeltend in je mond. Het duurt gemiddeld 135 minuten om deze heerlijke broodjes te maken met rozijnen en noten. Heerlijk tijdens de lunch of als dessert, om te delen of niet.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 225 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kaneelbroodjes uit de broodmachine op tafel.

  1. Maak in een sauspan 225 ml melk, water en 50 gr boter heel warm (de boter hoeft niet helemaal te smelten). Voeg het melkmengsel, zout, bloem, gist, suiker en eieren volgens de gebruiksaanwijzing toe aan de broodmachine. Selecteer het deegmenu en druk op Start.
  2. Haal het deeg uit de broodmachine als de deegcyclus is afgerond. Sla het deeg neer en verdeel het in 2 gelijke porties. Rol elk stuk op een bebloemd oppervlak uit tot een grote rechthoek en besmeer deze met zachte boter.
  3. Meng kaneel en 150 gr suiker en strooi dit over de rechthoeken. Strooi er eventueel een royale hoeveelheid rozijnen en/of walnoten over. Rol het deeg vanuit de lengte in 2 stammen en snijd elke stam in 12 plakken. Verdeel de broodjes met de gesneden kant naar beneden over 2 ingevette bakvormen van 23x33 cm. Dek af en laat op een warme plek ongeveer 30 minuten rijzen tot verdubbeld volume.
  4. Bak de broodjes in 20-25 minuten op 190°C/gasstand 5 tot ze goudbruin zijn. Meng glaceersuiker, 50 gr gesmolten boter, vanille en 3 eetlepels melk tot een dik glazuur. Smeer dit over de gebakken broodjes. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Gebak Cinnamon rolls