Mispeljam

Mispeljam

Smulweb imageSmulweb

Maak je eigen unieke jam met zoete mispels! Deze prachtige vruchten zijn het ster-ingrediënt in deze jam. Serveer het bij paddenstoelen, wild en stoofschotels.

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 480 g Mispels
  • 400 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mispeljam op tafel.

  1. Was de mispels voordat je ze invriest.
  2. Breng 1 pond fijngehakte mispels met 4 dl water aan de kook en laat de mispels een half uur zacht koken. Roer af en toe en zorg dat de moes niet aanbrandt. Voeg dan het citroensap toe en laat vervolgens nog een half uur koken.
  3. Hang een grote zeef over een ruime pan en giet de mispelmoes in een geleizak. Leg de zak in de zeef en laat de vruchten een nacht lang goed uitlekken.
  4. Meet het mispelgeisap af en voeg per dl sap 100 gram suiker toe. Breng het sap en de suiker aan de kook en laat het nog 5 minuten koken.
  5. Vul goed schoongemaakte potten met mispelgelei en sluit af met een schoon en passend deksel. De mispelgelei kan maanden bewaard worden.
  6. Serveer de mispelgelei bij paddenstoelen, wild en stoofschotels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Jam