- 480 g Mispels
- 400 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mispeljam op tafel.
- Was de mispels voordat je ze invriest.
- Breng 1 pond fijngehakte mispels met 4 dl water aan de kook en laat de mispels een half uur zacht koken. Roer af en toe en zorg dat de moes niet aanbrandt. Voeg dan het citroensap toe en laat vervolgens nog een half uur koken.
- Hang een grote zeef over een ruime pan en giet de mispelmoes in een geleizak. Leg de zak in de zeef en laat de vruchten een nacht lang goed uitlekken.
- Meet het mispelgeisap af en voeg per dl sap 100 gram suiker toe. Breng het sap en de suiker aan de kook en laat het nog 5 minuten koken.
- Vul goed schoongemaakte potten met mispelgelei en sluit af met een schoon en passend deksel. De mispelgelei kan maanden bewaard worden.
- Serveer de mispelgelei bij paddenstoelen, wild en stoofschotels.